Sneeuw. Je kent het misschien van films of uit de verhalen van je opa. In Duitsland en zelfs in Spanje sneeuwt het nu volop, maar in Nederland turen we vooral naar grauw asfalt. Voor de liefhebbers is er goed nieuws: er is de komende tijd een kans op sneeuw in Nederland. Er trekt winterse neerslag over ons land en het kan hier en daar zelfs blijven liggen. Laat de sleetjes echter nog maar even in de berging.

Natte sneeuw, maar niet veel

Volgens Weer.nl komt de sneeuwwolk bij Groningen het land binnen. Daarna gaat de neerslag richting het zuidwesten. In de oostelijke provincies is er kans op (natte) sneeuw. Ze kunnen nog niet zeggen of de sneeuw blijft liggen, want dat hangt af van de temperaturen. In Overijssel, Gelderland en Limburg is er de meeste kans op een wit laagje tot wel 2 centimeter, want die gebieden liggen hoger. In het westen van Nederland zal waarschijnlijk alleen regen vallen.

Oh jee, wat moeten we nu?

Niet veel. Hou er vooral rekening mee dat het glad kan zijn. Ligt er een paar millimeter sneeuw, dan is dat perfect om op te driften. Je hebt iets minder grip dan normaal, waardoor de auto goed uitbreekt, maar wel genoeg grip om tegen te sturen. Doe dit wel op een afgesloten parkeerplaats. Onthoud wel: sneeuwdriften op een openbare parkeerplaats (of op de openbare weg) is officieel niet toegestaan, en je kunt er dus een boete voor krijgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear