Renault is al enige tijd weg als sponsor van Red Bull, en Honda (of Aston Martin, wat dat betreft) maakt geen vrachtwagens. Dus als je als Max Verstappen-fan een Red Bull-vrachtwagen wilt bouwen om de meest succesvolle Nederlandse F1-coureur aller tijden aan te moedigen, is er eigenlijk maar één optie: het Eindhovense DAF. Om aan die specifieke wens te voldoen, kun je nu langs bij Verspui Trucks in Hoornaar.

De truckdealer biedt nu deze speciale DAF Red Bull-vrachtwagens aan. De DAF XF 530 FT’s worden in het matblauw uitgevoerd en bestickerd met gele en rode accenten, Red Bull-logo’s en met het bij fans welbekende 33, het startnummer van Max Verstappen. Het interieur loopt ook een blauwtje en is voorzien van diverse stiksels en logo’s. Net als in de F1-auto van Verstappen ligt er een zescilinder in deze vrachtwagen. De 12,9-liter dieselmotor produceert 530 pk en 2.500 Nm.

De prijs van de speciale Red Bull-vrachtwagen is op aanvraag bij de dealer. Het is momenteel niet duidelijk of Verspui de marketingactie heeft afgestemd met de marketingafdeling van Red Bull. De blikjesfabrikant daagde eerder al supermarktketen Picnic voor de rechter omdat ze een Verstappen-look-alike gebruikten en ook de Multipla ‘Red Fool’ mocht niet. Wil je er eentje, dan zouden we maar snel zijn. Voordat Red Bull er een stokje voor steekt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear