Blokkeerfriezen, balanstrutjes, yogasnuiver en nu ook spook-Volkswagens. Want een sappig nieuwtje is niet compleet zonder een verzonnen woord. En wat is er sappiger dan een nieuwtje over Volkswagens met foutieve onderdelen? Doet denken aan iets, toch? Juist. En ook dit geval gaat Volkswagen de foutieve auto’s terugkopen.

De spook-Volkswagens zijn vaak de eerste lichting van een bepaald model, auto’s die voor testdoeleinden gebouwd zijn met prototype-onderdelen. Deze zogenoemde voorserie-auto’s kunnen dus gebrekkige onderdelen hebben. Aan het einde van vorig jaar kwam aan het licht dat Volkswagen per abuis wereldwijd zo’n 6.700 exemplaren uit de voorseries verkocht heeft. De foto’s in de galerij zijn slechts ter referentie.

Volgens Het Financieele Dagblad, dat het weer van een anonieme bron heeft, verkocht de Nederlandse importeur Pon drie exemplaren. De rest kwam Nederland binnen via de import. In totaal werden er van 2006 tot 2018 ongeveer 150 spook-Volkswagens verkocht. Op verzoek van VW Duitsland gaat Pon nu op zoek naar de auto’s.

Volgens het FD biedt Pon ongeveer 150 procent van de dagwaarde voor de auto’s. De importeur zou al even op zoek zijn omdat ze geen gebruik mogen maken van het RDW-register, aangezien het geen officiële terugroepactie betreft. Alle dealers hebben een lijstje met chassisnummers gekregen van de spook-Volkswagens. Je komt er dus achter als je bij de dealer langsrijdt.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear