Het zijn vaak de mensen die niet elektrisch rijden die klagen over het gebrek aan geluid en het ontbreken van karakter. Mensen die de overstap gemaakt hebben genieten juist van de stilte en van het gebrek aan trillingen. Maar blijkbaar is er ook een groep liefhebbers die wél elektrisch wil rijden, maar niet zonder de herrie van een verbrandingsmotor kan. Het Engelse Milltek Sport zegt dat ze al van honderden mensen de vraag hebben gekregen om daar iets aan te doen. Hun antwoord is het Active Sound-systeem.

Het Milltek Sport geluidsysteem

Milltek richt zich met dit systeem naar eigen zeggen op ‘voertuigen die niet bepaald een harmonieus geluid maken – of überhaupt geen geluid maken’. Niet alleen Telsla’s, dus, maar ook bedrijfsauto’s. Het ding werkt anders dan je misschien zou verwachten, want het motorgeluid komt niet uit de speakers in de auto. Het Active Sound systeem bestaat uit twee kastjes: een controleunit die je aan de ECU hangt en een uitlaatvormige speaker die je onder je auto hangt. Aan de buitenkant, dus.

Met de app van Milltek kun je kiezen uit verschillende motorgeluiden die je ook nog eens helemaal naar eigen smaak kunt mixen. Als je even genoeg hebt van al het gebrom of je liever niet hebt dat je je buren overlast biedt, dan kun je met de app het geluid net zo makkelijk weer uitzetten. Het pakket kost 980 euro en is ook beschikbaar op bijvoorbeeld een Volkswagen Caddy of zelfs een Bentley Bentayga. In de onderste video zie je het op een Range Rover.

Het Milltek Sport geluidsysteem is op dit moment beschikbaar voor de volgende auto’s en modellen:
– Ford Ranger en Raptor Ranger
– Tesla Model S, Model X en Model 3
– Audi A6, A7 Q5, Q7, SQ5 en SQ7
– Volkswagen Caddy, Transporter, Amarok
– Bentley Bentayga

Hoe werkt het Milltek Sport geluidssysteem?

Reacties

  • TG heeft op 11 maart 2020 geschreven:

    De Tesla zijn ECU voor climate control bruikbaar maken om het geluid van verbranding/rotaties te creëren?
    Hoe dan?
    Wel een mooie uitvinding van Miltek

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)