Bij het horen van de naam SsangYong zullen de meeste mensen denken aan die merkwaardig uitziende SUV’s als de Rexton en de Kyron. Maar dat gaat veranderen. Het Zuid-Koreaanse merk wil namelijk ook de markt van de luxe sedan gaan veroveren.

En dat zou moeten gaan gebeuren met de Chairman. Een deftige naam voor een auto die in Zuid-Korea al een paar jaar op de markt is, en waar Ssang Yong nu een opvolger voor gaat ontwikkelen. De nieuwe Chairman zou vanaf 2010 ook bestemd zijn voor de export.

We weten uiteraard vrij weinig over het oude model, dus de opmerking dat zijn opvolger meer interieurruimte krijgt zegt ons niet zoveel. Maar de combinatie van een 5,0 liter V8 met een zeventraps transmissie doet ons wel de oren spitsen. En ook het feit dat SsanYong zijn nieuweling zal baseren op de WZ conceptcar die dit jaar in Seoel te zien was, lijkt beelbelovend. Dat studiemodel beschikte namelijk al over een meedenkende cruise control, parking assist en een systeem dat je helpt in de juiste rijbaan te blijven. Klinkt als een luxe sedan.

SsangYong heeft overigens nog meer snode plannen. Als die allemaal doorgaan, dan kunnen we de komende jaren een stortvloed aan nieuwe SUV’s verwachten. Die zouden voor de verandering niet worden ontwikkeld op een verouderd platform van Mercedes, want de Koreanen willen ook zelf motoren gaan bouwen. Spannend, hoor.

Reacties

Meer van TopGear