Je ziet vaak bizar dure en zeldzame occasions voorbijkomen op topgear.nl. Auto’s waar je vaak alleen maar van kunt dromen. Maar vandaag hebben we een betaalbare auto voor je. Hij komt regelmatig voor in je dromen; zij het alleen in je nachtmerries. En de reden dat hij zeldzaam is, is niet het gevolg van een beperkte oplage. De reden is namelijk dat veel automobilisten over het algemeen werkende ogen hebben.

We hebben het over bovenstaande afgrijselijkheid: de SsangYong Rodius. Vergeet de Fiat Multipla, dat is een schoonheid in vergelijking met de Rodius. Maar waar je in de Multipla zes mensen tegelijkertijd in een beschamend hokje op wielen kunt plaatsen, lukt dit met de SsangYong zelfs met zeven personen. Gedeelde smart is halve smart, zullen we maar zeggen.

Ook vanbinnen is ie lelijk. Achter het gezicht waar alleen een moeder van kan houden, schuilt een prutteldiesel waarmee je pas na ruim 14 seconden op 100 km/u zit. Op die manier heb je in ieder geval wel tijd om de dubieuze vlekken in het interieur op te merken bij dit specifieke exemplaar. Sta er alleen maar niet te veel bij stil waar deze vlekken vandaan komen.

Er staat 267.900 kilometer op de teller van deze Rodius. Al dertien jaar rijdt deze verschrikking rond op de Nederlandse wegen. We kunnen deze vervuiling van het straatbeeld niet langer zo door laten gaan. Hij staat te koop voor 1.850 euro voor degene die ons hiervan wil verlossen. Verbrand hem, begraaf hem, geef hem een enkeltje naar de Titanic, maar zorg dat we niet langer kans hebben om dit tegen te komen op onze wegen.

Reacties

  • Hans heeft op 15 november 2020 geschreven:

    Vind deze helemaal niet zo heeel lelijk had echt erger gekund

    Reageer
  • Remon heeft op 28 november 2018 geschreven:

    Hij heeft wél een spoiler… en een dakkapel.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)