…dat ziet er helemaal niet verkeerd uit zeg.

In 2005 kondigde Jeremy de lelijkste auto’s van het jaar aan voor de TopGear Awards. Het waren, in geen bepaalde volgorde: de SsangYong Kyron, de SsangYong Rodius en de SsangYong Musso.

Dus toen SsangYong ons een email stuurde met de trotse aankondiging van hun nieuwe elektrische conceptcar, de e-XIV (dat staat voor eXciting user Interface Vehicle, snap je?), verwachtten we op ons beeldscherm vooral ons zojuist verorberde ontbijt te zien te krijgen. Maar we hielden alles binnen, want nogmaals: dit ziet er best heel aardig uit.

De e-XIV is een crossover met elektrische aandrijving en range extender – oftewel, hij laadt zichzelf bij, net als die slimme Opel Ampera en de slechts iets minder slimme Hammerhead Eagle i-Thrust. Hij is 4,16 meter lang, 1,79 meter breed, 1,57 meter hoog en heeft een wielbasis van 2,60 meter. Meer weten we er niet over, behalve dat de zonnepanelen in het glazen dak nog eens een flinke dosis extragratis energie naar de accu’s sturen. Bij de onthulling op de autoshow van Parijs krijgen we meer details over deze Koreaan te horen.

Zou SsangYong het licht gezien hebben en eindelijk auto’s gaan maken die nu eens geen botte belediging zijn voor mensen met ogen? We wachten in spanning af.

Reacties