Diverse nieuwsoutlets laten vandaag beelden zien van een elektrische step die met 112 km/u door een tunnel in Brussel rijdt. Aan het einde van de video staat een Belgische politieauto op de step te wachten. We waren – om wetenschappelijke doeleinden – benieuwd hoe je een step zo ver opgevoerd krijgt dat hij 100+ rijdt, maar het blijkt dat je zo’n ding gewoon kunt kopen.

Het filmpje is opgenomen tijdens de Roller Bike Parade in Brussel. De tunnel was duidelijk afgezet voor het evenement, maar volgens HLN gold de maximumsnelheid van 25 km/u voor elektrische steps nog steeds. Het is niet duidelijk of de politie een boete heeft uitgeschreven of dat ze de elektrische step in beslag hebben genomen.

De Dualtron Thunder 2

De step in kwestie is een Dualtron Thunder 2. Het is een step die je gewoon in Nederland en België kunt bestellen, voor ruim 4.000 euro. Volgens de fabrikant haalt de step een maximumsnelheid van 100 km/u. Het kan dus zijn dat de snelheidsmeter iets afwijkt, of dat hij simpelweg iets harder gaat dan opgegeven. Je kunt hem trouwens ook bestellen met een snelheidsbegrenzer voor 25 km/u.

Twee elektromotoren zorgen voor in totaal ruim 13 pk. Bij normale snelheden moet een actieradius van 150 kilometer mogelijk zijn dankzij een flinke accu van LG. De step heeft iets dikkere banden en heeft dempers voor en achter, waardoor hij waarschijnlijk iets beter geschikt is voor hoge snelheden, maar alsnog klinkt het als wachten op een sleutelbeenfractuur.

@tr12cemo ##minimotors #dualtron #thunder2 #vs #storm #nami #namiburne #dualtronmini #vsett #gyroroue #tunel #escortpolice #vip #fast #112kmh #record #trotinette #trotinetteelectrique #puissant #turkishboy #belgium #bruxelles ♬ son original – tr12cem

Werkt de video niet?

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)