Koop oordoppen. Veel oordoppen. En niet alleen voor jezelf. Voor je buren. Je overburen. En zelfs de buurlanden. Want de Aston Martin Vulcan is nu ook straatlegaal te krijgen. En de Vulcan is luid. Pijn aan je oren als ie voorbij komt. Even later ruik je ‘m.

Motorsportbedrijf RML Group heeft het voor elkaar gekregen om een straatlegale Aston Martin Vulcan te produceren. Een flinke uitdaging, want het is een V12-circuitmonster met kentekenplaten. Je herkent de creatie van RML aan de aangepaste motorkap met nieuwe koplampen. Vorm volgt functie, laten we maar zeggen.

De originele lichtunits dienen nu als dagrijverlichting. En plastic afdekkapjes beschermen omstanders van de puntige achterlichten. Achterop de achtervleugel knipperen nu ledstripjes om de richting aan te geven. Het meest indrukwekkende is het onveranderde vermogen van de 7,0-liter V12. Meestal snoepen katalysatoren en andere emissie-beperkers wat van het vermogen af.

Het sprintje van 0 tot 100 km/u moet lukken in 2,8 seconden. De topsnelheid ligt rond de 330 km/u. Dat kun je nu mooi testen op de Autobahn richting de Nürburgring. Aston Martin bouwde slechts 24 Vulcans en tot nu toe is dit het enige straatlegale exemplaar. Ongetwijfeld zullen er meer volgen.

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer
Advertentie