De Subaru Forester is de originele stoere opgehoogde stationwagen die alle Audi Allroads en Volvo XC’s stiekem willen zijn. Hij timmert al heel wat jaartjes aan (of naast) de weg, en nu maakt alweer de vierde generatie zijn opwachting.

Sommige dingen veranderen nooit, dus heeft de nieuwe Forester uiteraard een boxermotor en de zogenoemde symmetrische vierwielaandrijving aan boord. In de Japanse versie wordt, naast dezelfde 2.0 met 148 pk die we ook al in het huidige model vinden, ook een nieuwe 2.0 turbomotor met 280 (!) pk en cvt-transmissie geleverd. Of deze ook naar Europa komt, is nog niet bekend, maar we gaan er in ieder geval wel van uit dat wij weer een dieselversie zullen krijgen.

De nieuwe Forester ziet er iets minder lieflijk uit en is in alle richtingen een stukje gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Volgens Subaru zijn er aardige stappen gemaakt op het gebied van veiligheid en uitstoot. Daarnaast mogen we rekenen op een netter interieur met modern infotainment. De Japanners blijven de nadruk leggen op de offroad-capabiliteiten van de Forester, en beweren dat hij onder alle wegomstandigheden uitstekend rijdt. Dat gaan we graag eens proberen.

Subaru onthult de nieuwe Forester op 13 november in Japan; later deze maand staat hij op de autoshow van Los Angeles. De Europese versie zal begin 2013 verschijnen.

Reacties