Europa moet nog even in de wachtkamer, maar in de Verenigde Staten kunnen liefhebbers van de Subaru Impreza alvast naar de dealer hollen om het nieuwste model te bestellen. Die is aan alle kanten gegroeid, maar het belangrijkste nieuws is dat Subaru de derde generatie van de Impreza ook als hatchback op de markt brengt.

Het is allemaal leuk en aardig, een bijna 10 centimeter langere wielbasis en een uiterlijk dat je bijna volwassen zou kunnen noemen. Maar die hatchback… is er dan niets meer heilig? Hij komt overigens in de plaats van de Impreza Plus, die meer als stationwagen te boek stond. Vooralsnog zijn er geen mededelingen gedaan over een eventuele komst naar onze kant van de plas, maar misschien doet Subaru er verstandig aan de vijfdeurs Subaru aan de Amerikanen te gunnen.

Afgezien van een nieuw ontwikkeld chassis zijn er bij de Impreza verder weinig schokkende technische ontwikkelingen. Onder de motorkap van de Impreza WRX ligt dus nog steeds een viercilinder boxer turbomotor met een vermogen van 224 pk en een koppel van 306 Nm. Die prestaties gaan wel gepaard met een lager brandstofverbruik en schonere uitlaatgassen. In een later stadium volgt vanzelfsprekend nog een aantal andere uitvoeringen. Nu nog even afwachten of Subaru zijn trouwe Impreza-fans aan boord kan houden.

Reacties