De dieselboxer van Subaru is nu, naast de Forester, Legacy en Outback, ook leverbaar in de Impreza. En dat is maar goed ook.
 
Wat vinden we van de Impreza 2.0D?
Op foto’s valt het uiterlijk tegen, maar in het echt en in de juiste kleur is de Subaru best te pruimen. Alleen die heldere achterlichten schreeuwen om een facelift. Verder is het interieur van de Impreza niet van de allermooiste soort, maar de kwaliteit is in orde en alle functies laten zich gemakkelijk bedienen.
 
Hoe rijdt de Impreza 2.0D?
Geloof het of niet, maar zodra je enkele meters met de diesel-Impreza hebt gereden, daalt er een geweldig gevoel van rust over je omdat de Subaru op kruissnelheid lekker stil en comfortabel is. Bovendien is de boxermotor zo mooi in balans en vrijwel trillingsvrij, dat je nauwelijks voelt dat er een diesel onder de motorkap ligt. Dit wil niet zeggen dat de Impreza saai is; integendeel, dankzij z’n dynamische vierwielaandrijving kun je er namelijk leuk mee sporten.
 
Wat zijn de sterke punten van de Impreza 2.0D?
Dat zijn er best veel, daarom noemen de voor ons belangrijkste pluspunten: laag brandstofverbruik, fijn weggedrag, goede zitpositie aan het stuur, prima prestaties, uitstekende kwaliteit en rijke standaarduitrusting.
 
Waar is de Impreza 2.0D minder goed in?
De besturing is iets te licht, de schakelwegen zijn wat aan de lange kant en de motor pakt niet zo lekker op bij het wegrijden vanuit stilstand. Verder vinden we dat de viercilinder bij accelereren nog wel wat stiller had mogen zijn en tja, die achterlichten…
 
Welke zouden wij bestellen?
De Sport-versie met die fijne stoelen en die grote (17 inch) wielen. Ziet er het beste uit, rijdt het lekkerst en heeft de meeste standaarduitrusting. En de vraagprijs van de 2.0D Sport is best schappelijk, namelijk zo’n 30.000 euro. Let wel, deze prijs staat nog niet vast.
 
Eerste conclusie
Een uitstekende auto die Impreza met dieselmotor. Rijdt prima, is veilig, zuinig en degelijk en het is weer eens wat anders dan zo’n afgezaagde Seat Leon. Hij mag dus absoluut niet op je verlanglijstje ontbreken.
 
Technische gegevens Subaru Impreza

    

Uitvoering 2.0D 2.0D Sport
Vermogen (pk) 150 150
Koppel (Nm) 350 350
0-100 km/u (s) 8,6 9,0
Top (km/u) 205 205
Verbruik (l/100 km) 5,8 5,9
Vanafprijs (€) ± 30.000 ± 30.000

Reacties