We zeggen niet graag ‘we zeiden het toch’. Oké, grapje, dat zeggen we stiekem best graag. Iets meer dan een maand geleden riepen we al dat de subsidie voor elektrische auto’s na twee maanden op zou zijn. We hadden het fout, want al na een week is het volledige potje op. Er werden zoveel nieuwe elektrische auto’s door particulieren gekocht dat het potje van 10 miljoen euro nu leeg is. Het potje voor tweedehandsauto’s (7,2 miljoen) kan wel nog even door.

Vanaf 1 juli 2020 geldt een subsidie voor elektrische auto’s voor particulieren. Wie een nieuwe EV koopt, krijgt 4.000 euro tegemoetkoming van de overheid. De overheid berekende hiervoor 10 miljoen euro, wat neerkomt op 2.500 voertuigen. Op de eerste dag ging al 44 procent van het budget erdoorheen, en nu is de rest leeg. De aanvragen die nu nog bij de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO) binnenkomen, worden doorgeschoven naar volgend jaar, zo meldt NOS.

Volgens Kentekenradar.nl staat de Kia e-Niro op nummer één in de ranglijsten. De elektrische VW e-Golf staat op nummer twee, gevolgd door de Hyundai Kona Electric. De MG ZS, de Skoda Citigo-e iV en de Mini Cooper SE doen het ook niet slecht.

Subsidie voor elektrische auto’s is op

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear