Leg vanaf vandaag elke dag minimaal 120.000 euro weg en je hebt op 29 september genoeg poet om op deze supercarcollectie van zeker 12 miljoen euro te bieden. Bonhams verkoopt de 25-koppige roedel op die datum aan de hoogste bieders in Genève.

De auto’s werden in 2016 in beslag genomen door de Zwitserse autoriteiten toen ze onderzoek deden naar Teodoro Nguema Obiang Mangue (de zoon van de president Equatoriaal-Guinea, Teodoro Obiang Nguema Mbasogo). Teodoro werd in 2017 schuldig bevonden aan het verduisteren van staatsgelden.

De supercarcollectie omvat auto’s van merken als Aston Martin, Bentley, Bugatti, Ferrari, Koenigsegg, Lamborghini, Maserati, Mercedes-Maybach en Porsche. Volgens Bonhams strekt het spectrum van hypercars tot cabrio’s en limousines.

Het absolute hoogtepunt van de supercarcollectie is de Lamborghini Veneno Roadster. Slechts negen exemplaren zagen ooit het levenslicht en kopers konden kiezen uit rood, wit of groen. Het witte exemplaar in deze veiling is 325 kilometer jong en zijn waarde ligt tussen de 4,5 en 5 miljoen euro.

Van de LaFerrari bouwde Ferrari 499 exemplaren (+1 voor het goede doel) en ook deze hypercar is nog nat achter de oren met een tellerstand van ongeveer 1.000 kilometer. Volgens Bonhams ligt de waarde van dit exemplaar tussen de 2,3 en 2,5 miljoen euro. Exclusief belastingen kostte hij nieuw ooit 1 miljoen euro.

Voordelige Koenigsegg one:1

Bonhams prijst de Koenigsegg One:1 aan als de zeldzaamste auto in de collectie. In 2014 kwam de auto uit en de fabriek in Ängelholm bouwde slechts zes exemplaren. Met 1.360 pk heeft de ‘megacar’ een pk/gewichtsverhouding van exact 1 op 1. De prijs van 1,6 tot 2 miljoen klinkt ons conservatief in de oren. Andere aanbieders vroegen minimaal 6 miljoen euro.

Daarnaast krijg je voor het winnende bod ook nog een McLaren P1 (1,3 tot 1,6 miljoen euro), een Aston Martin One 77 (1,2 tot 1,6 miljoen euro) en een Bugatti Veyron (600.000 tot 800.000 euro). En dan zitten we pas op 6 van de 25 auto’s uit deze supercarcollectie.

Van alleen deze auto’s is de minimale prijs volgens Bonhams 11,5 miljoen euro en de maximale prijs gaat al richting de 13,5 miljoen euro. Dan moeten de resterende 19 auto’s uit de verzameling nog hun snoet laten zien en zo kan er plots 2 miljoen euro bijkomen. Noem het gerust maar een supercarcollectie van 15 miljoen euro.

Reacties

 • Cliff heeft op 4 augustus 2019 geschreven:

  Bugatti…mooiste auto ooit…prachtig gestroomlijnt.

  Reageer
 • Chris heeft op 22 juni 2019 geschreven:

  Ik zou alle vier op de foto niet willen hebben, vooral die Lambo is erg lelijk en de veyron een platgeslagen olifant.

  Reageer
 • Will heeft op 22 juni 2019 geschreven:

  Kan die Bugatti ook ingeruild worden voor nog een koenigsegg? Ding heeft me nog nooit weten te bekoren

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear