In Nederland kun je elke maand (tegenwoordig zelfs twee keer per maand) raamwinkelen voor leuke confisquatiemodelletjes. Hier worden in beslag genomen auto’s geveild en de centjes gaan naar de schatkist van de staat. In de Filipijnen stellen ze liever een voorbeeld, en wel met een publiekelijke executie. Wie daar de belasting ontduikt door – in het geval van de McLaren – een ander model op te geven met een lagere cataloguswaarde, mag toekijken hoe zijn auto wordt verwoest.

De Filipijnse overheid nodigt graag de pers uit om de slooppartij te filmen. Hier zien we een zeldzame McLaren 620R, een Porsche 911, een Mercedes SLK, een Bentley Continental GT, een Lotus Elise en een Hyundai Genesis Coupé met een graafmachine te grazen genomen worden. Naderhand mag iemand er nog even overheen met een moker. Zonde. Hieronder zie je de beelden van de supercars en sportauto’s die naar de filistijnen worden geholpen.

Filipijnse overheid helpt supercars naar filistijnen

Reacties

 • Hans heeft op 20 juni 2021 geschreven:

  Onnodige verspilling van goede autos die gewoon verkocht hadden kunnen worden

  • Sven heeft op 21 juni 2021 geschreven:

   Precies, als ze de auto’s hadden verkocht hadden ze er veel geld mee kunnen verdienen en nu kost het alleen maar geld om een graafmachine te huren.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear