Suzuki heeft één missie: de wereld overnemen met kleine, schattige hatchbackjes. Althans, dat vermoeden we; anders zouden we niet weten waarom ze minstens zeventien verschillende modellen in die categorie bouwen. Naast compacte prijsvechtertjes als de Alto, Celerio, Splash en Swift komt nu deze nieuwe Baleno de gelederen versterken.

Als je denkt: die Baleno heeft verdacht veel weg van de iK-2 conceptcar, dan heb je a) helemaal gelijk, en b) kennelijk een bizar goed geheugen, aangezien wij die auto ongeveer drie minuten na z'n onthulling alweer vergeten waren. Niets ten nadele van het ontwerp overigens: dit is best een fris ogend karretje en er zal ongetwijfeld weer een grote groep mensen zijn die hiermee uitstekend naar de buurtsuper kan tuffen.

De Baleno staat op een geheel nieuw platform dat zeer licht en stijf zou zijn en beschikt over Suzuki's nieuwe 1,0-liter BoosterJet benzinemotor. Deze heeft, aldus Suzuki, 'een direct ingespoten turbo'. Daar zit vast een vertaalfoutje tussen, maar aangezien ons Japans ook niet je dat is, vergeven we het ze maar. Naast de BoosterJet is er ook een 1.2 DualJet te krijgen die remenergie hergebruikt voor een extra portie 'ons ben zuunig'. Suzuki belooft verder bijzonder veel interieurruimte en verbruiks- en uitstootcijfers die op het laagste niveau in de klasse liggen.

Vanaf begin 2016 luidt de nieuwe Baleno de volgende fase in voor Suzuki's leger van kleine autootjes. Prijzen en uitvoeringen worden tegen die tijd bekendgemaakt.

Advertentie

Reacties

Advertentie