Heb je geen 250.000 dollar (zo’n 235.000 euro) om een ticket te kopen voor Richard Bransons Galactic-shuttle naar de ruimte? Niets aan het handje, want als straks de snelweg van de aarde naar de maan klaar is, kun je gewoon in je auto stappen en naar de maan rijden. We moeten de auto’s wel iets hittebestendiger maken, dus je geliefde klassieke cabrio moet je laten staan. Een kleinigheidje, hou je toch.

Hoe lang duurt het om naar de maan te rijden?

De maan is ongeveer 384.400 kilometer van ons verwijderd. Met een gemiddelde snelheid van 100 km/u zou je er ongeveer 160 dagen over doen. Plus wat extra tijd voor een plaspauze of twee. We stellen voor dat je wel wat ouderwetse cd’s meeneemt – 4G schijnt onderweg nog wel eens te haperen. En met een beetje geluk maken ze snelwegen voor 130 km/u en dan zou het 123 dagen duren. Dus een lunchpakketje is ook niet overbodig.

En wat zou dat kosten?

We loeren uit het raam en zien een benzineprijs van 1,624 euro. Als we dus met een Suzuki Baleno 1.0 Boosterjet (met een snelwegverbruik van 3,7 l/100 km) naar de maan zouden willen, zou dat 23.097 euro kosten. Moet je de benzinerekening van een Rolls-Royce voorschieten, kost het je 63.675 euro. Maar dan kun je ondertussen wel genieten van een sterrenhemel. Oh wacht – dat lukt in die Baleno natuurlijk ook; en dan zijn het nog echte sterren ook.

Reacties

 • P. Stroo heeft op 26 maart 2017 geschreven:

  Beste Topgear Medewerker,
  Begin 60tiger jaren heeft Ford met een Cortina op een circuit in Zuid Frankrijk de afstand naar de maan afgelegd. ca 385.000km.
  Er werd dag en nacht gereden, alleen tanken en olie verwisselen en natuurlijk de benodigde onderdelen zoals banden, remblokken en zo
  Zover ik me kan herrineren was dit een klusje van zo.n half jaar

  • Redactie TopGear Nederland heeft op 27 maart 2017 geschreven:

   Mooie toevoeging!

   Het ‘maanrecord’ is gedaan met een Ford Taunus en de Corina had destijds een record gebroken voor de snelste op 100.000 kilometer.

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)