Omdat we van mening zijn dat niet iedereen in de gelegenheid is geweest om de Auto Expo in New Delhi te bezoeken, laten we toch nog even de Suzuki A-Star Concept zien. In Genève maakt de opvolger van de Alto zijn Europese debuut.
 
De A-Star is in samenwerking met Maruti Suzuki ontwikkeld. Maruti, wie? Het schijnt de Indiase tak van de Japanse autobouwer te zijn. Sterker nog, hier zal de nieuweling straks ook van de band rollen. Daar in India timmeren ze hard aan de weg. Dat moge duidelijk zijn!
 
Het geduld dient nog wel even op de proef te worden gesteld. Over precies een jaar, voor de duidelijkheid: in maart 2009, kun je de nieuwe Alto bij de dealer bewonderen. Verwacht geen snelheidskanon, ook al doen de looks van het studiemodel wellicht anders vermoeden. De inhoud van de motor is namelijk identiek aan de inhoud van een pak melk bij je thuis in de koelkast. Suzuki is zich overigens nog aan het beraden of de krukas ook plek biedt aan vier zuigers. Zo niet, dan blijft het aantal steken op een schamele drie stuks.
 
Tot slot nog goed nieuws voor de milieubewuste, zakelijke koper. De fabrikant claimt een CO2-uitstoot te bereiken die beneden de 110 gram per kilometer ligt. Dat betekent geen 25, maar slechts 14 procent bijtelling.

Reacties

Meer van TopGear