Het is ook nooit goed, dat blijkt maar weer. Een tankstation in de staat Wisconsin besloot de benzineprijzen een stuk omlaag te gooien. Een hoop mensen waren ongetwijfeld blij, maar de concurrerende tankstations zagen hun klanten vertrekken. Daarom klaagden ze het tankstation aan voor het voeren van te lage benzineprijzen. Hebben we al gezegd dat dit alles zich in Amerika afspeelt? Is dat nog nodig?

De benzineprijzen in Wisconsin liggen rond de omgerekend 3,56 euro per gallon, wat neerkomt op 0,94 euro per liter. Het ene tankstation verkocht peut voor omgerekend 3,25 euro per gallon, oftewel 0,86 cent per liter. De moeite waard om voor om te rijden dus, zeker als je een pick-up rijdt met V8 en een tank van 120 liter. Volgens de omringende tankstations verkocht het goedkope tankstation de benzine onder de kostprijs. Dit meldt Newsweek.

Andere wetten in Wisconsin

Pure kleinzieligheid is het overigens niet van de concurrenten. Een te lage benzineprijs voeren is in Wisconsin bij de wet verboden. Ze hebben daar iets dat de Unfair Sales Act heet. Deze wet zorgt ervoor dat grote bedrijven met schaalvoordelen de kleine bedrijfjes niet weg kunnen pesten. Een van de onderdelen van de wet is dat benzine niet onder de kostprijs verkocht mag worden. De rechter moet nog een oordeel vellen.

bijzonderste grilles

Duur tanken? Dit zijn de auto’s met de grootste benzinetanks ter wereld

Ze zijn meestal ook vrij dorstig

Reacties

  • Edwin heeft op 22 maart 2022 geschreven:

    Dat is in Nederland net zo… alleen dan met de belastingdienst. Een vriend van mij heeft een kroeg en werd door hen aangesproken op zijn lage prijzen. Te lage prijzen mag blijkbaar niet.

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear