Als je bij de volgende Tinq-kortingsactie echt flink wilt besparen, dan moet je veel tanken. Nu zullen alle mensen die ongeduldig achter je staan te wachten niet heel blij met je zijn als je een stel jerrycans tevoorschijn trekt, dus je kunt het beter anders aanpakken. Neem bijvoorbeeld een auto met een enorme benzinetank. Het probleem is dan alleen dat alle overige tankbeurten flink duurder zullen uitvallen. Kleinigheidjes hou je toch.

Hieronder zie je een paar auto’s met benzinetanks die tot de grootste ter wereld behoren. Volgens de laatste berichten komt de 2,50 euro per liter benzine steeds dichterbij. En omdat we luie rekenaars zijn, houden we dat lekker aan als we zeggen dat de auto met de grootste benzinetank ter wereld in één tankbeurt 450 euro opslokt. We verklappen alvast dat het geen dekkend lijstje is, maar het geeft een mooie indruk van hoe gek je het kunt maken.

Porsche Panamera – 100 liter

Foto: © Porsche

De nieuwste Panamera is wat bescheidener met een 90-liter tank. De vorige generatie – die dikwijls liefkozend het poepende hondje wordt genoemd – was leverbaar met een tank van 100 liter. Dat is net zo groot als de tank van een Bugatti Chiron. Wat een volle tank kost, is daardoor wel lekker makkelijk rekenen.

Chevrolet Corvette – 136 liter

Chevrolet-Corvette C2

Foto: © Chevrolet

Toch wel de vreemdste op deze lijst. Waarom zou je een 136-liter tank in je sportautootje willen? De grote tank was onderdeel van het Z06 Special Performance Equipment-pakket op de tweede-generatie Corvette in 1963. In dit pakket zaten zaken als een betere rembekrachtiger, dikkere stabilisatorstangen, betere koeling voor de remmen en andere dempers. Het doel was dat deze Z06’jes direct vanuit de fabriek mee konden doen bij langeafstandsraces. Vandaar ook de grote tank.

Lamborghini LM002 – 169 liter

Lamborghini LM002 (1986)

Tankkosten zijn nog je laagste kosten, waarschijnlijk | Foto: © TopGear

Het oorspronkelijke doel van de Lamborghini LM002 was ten strijde trekken als legervoertuig. Als soldaat wil je niet ergens in vijandig gebied stilvallen, dus hebben voertuigen van het leger vaak grote benzinetanks. Bovendien lust de V12 in deze Rambo Lambo een flinke slok. Een volle tank kost momenteel meer dan 400 euro als je Euro 95 zou tanken. En eigenlijk wil je wel echt Euro 98 bij een auto als deze.

Toyota Land Cruiser – 180 liter

Toyota Land Cruiser VX V8 Zand Sahara

Foto: © Unsplash

Zo’n 90-liter tank is prima voor een land als Nederland of België, waar om de paar kilometer een tankstation opdoemt. Maar in Afrikaanse landen kun je honderden kilometers ver van alles zitten, zeker van brandstof. Veel mensen monteerden daar een tweede tank op hun Land Cruiser. Toyota wist dat en maakte een tweede tank standaard bij bepaalde uitvoeringen. Dus nu kan er 180 liter brandstof in de auto. En jij dacht dat de 105 liter die in een Range Rover gaat indrukwekkend was. Ook zijn er uitvoeringen van bijvoorbeeld de Nissan Patrol met een enorme tankinhoud.

Ford F-Series Super Duty – 181 liter

Ford F-series Super DutyFord F-series Super Duty 7,3-liter v8

De auto met de grootste V8 ter wereld én de grootste benzinetank | Foto: © Ford

De grootste V8 in een productieauto van dit moment, die koop je niet vanwege het spaarzame karakter. Deze pick-up van Ford heeft daarom ook de grootste benzinetank van dit moment. In de tank verdwijnen 48 Amerikaanse gallons aan benzine, wat neerkomt op 181 liter. Gelukkig hebben de meeste vulslangen in Amerika een palletje om de hendel vast te zetten, anders zou je bij elke tankbeurt kramp in je handje krijgen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear