Misschien net te laat voor de Nederlandse vakantiegangers, maar voor de Fransen is het een mooi gebaar. Grote supermarktketens E-leclerc en Carrefour gaan brandstof voor de kostprijs aanbieden. Deze supermarkten hebben vaak een tankstation voor de deur en tot het einde van het jaar gelden de kortingen, zo meldt Reuters.

Stap niet gelijk in de auto om in Frankrijk peut te gaan halen. De winstmarges bij deze supermarkt-tankstations liggen niet heel hoog. Volgens Reuters zou het maar zo’n 2 cent per liter schelen. Dat komt neer op ongeveer 1 hele euro korting op een volledige tank benzine. Volgens United Consumers is de marge in Nederland trouwens 8 procent, maar dit is niet alleen winst. Ook de huur, bijvoorbeeld.

Nog meer ketens haken aan

Volgens E-leclerc is de korting een ‘daad van solidariteit met alle klanten die bang zijn voor de (prijs)stijgingen en wier koopkracht sterk wordt beïnvloed’. Het verkopen van benzine tegen kostprijs is een idee van de Franse overheid. Naast e-leclerc en Carrefour heeft keten Casino ook toegezegd twee weekenden per maand de winst te laten liggen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)