Aspirines zonder pijnstillende werking, die je alleen voor de smaak eet. Daarmee ga je geen investeerders overtuigen. Tequila zonder alcohol behoort – voor de leek – tot hetzelfde genre doodgeboren producten. Maar dan heb je waarschijnlijk nooit goede tequila gedronken. En het scheelt dat Lewis Hamilton met zijn inkomsten waarschijnlijk geen investeerders hoeft te overtuigen.

De gemiddelde Nederlander kent tequila als een doorzichtig goedje in een fles met een geinig hoedje. Een goor drankje dat nog net wat smeriger wordt door zout en citroen. Maar net als met whisky zijn het de slechte ervaringen tijdens huisfeestjes en uitgaansavonden niet representatief. Een goede tequila kan best prima smaken, zo goed zelfs dat er blijkbaar een markt is voor tequila zonder alcohol.

Almave is tequila zonder alcohol

Deze week (uiteraard in Mexico) heeft Lewis Hamilton met samen met Agave-specialist Iván Saldaña het merk Almave gelanceerd. Dit is dus een tequila zonder alcohol. Er zijn twee soorten: Almave Ámbar hoor je met een blokje ijs te nippen en Almave Blanco is bedoeld om te mixen. Bijvoorbeeld om een Tequila Sunrise te maken waarvan je niet gaat denken dat je goed gaat dansen.

Het persbericht legt uit hoe tequila de favoriete drank van Lewis Hamilton is, maar hij zocht naar een alternatief dat hem zijn ‘drukke leven kon laten leven zonder beperkingen’. Oftewel: zonder dat je de volgende ochtend met een bonkend hoofd in bed ligt. Officieel is het trouwens geen tequila; die naam is beschermd en de drank voldoet ongetwijfeld niet helemaal aan de eisen.

Almave is in de VS te koop en het is nog niet bekend of het spul naar Nederland komt. In de VS kost het omgerekend net geen 35 euro per fles. De versie die je puur moet drinken, is 5 dollar duurder. Liever een drankje waar je wel meer moed van krijgt? Daniel Ricciardo is in zijn vrije tijd ook wijnboer, en heeft zelfs een glazen decanteerkaraf in de vorm van een schoen.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)