Het tijdsverschil met Australië is niet zó groot dat het daar vandaag nog 1 april is. Sterker nog: daar was de grapjesdag al eerder afgelopen dan hier. Nee, dit nieuwtje van Daniel Ricciardo is gewoon serieus. Of in ieder geval zo serieus als de Australische F1-coureur kan zijn. Hij komt met een grote glazen schoen om wijn in te doen.

Iets meer dan een jaar geleden introduceerde Daniel Ricciardo zijn eigen wijn met de naam DR3. Naar eigen zeggen heeft zijn vader de boel opgedronken en is het nu tijd voor DR3 II – de tweede lichting. En om deze wijn perfect te decanteren (in een karaf schenken zodat er lucht bij komt) heeft hij een eigen karaf gemaakt: een glazen schoen.

Ricciardo is voor zover wij weten geen fan van Assepoester, maar hij drinkt bij een overwinning in de F1 graag zijn champagne uit zijn raceschoen. Dit noem je een shoey. Het liefst voert hij teamgenoten ook een slok uit zijn schoen. Nu kan niet iedereen de verfijnde aroma’s van zweetvoeten waarderen, dus biedt hij als alternatief een glazen schoen aan.

Wat kost de glazen schoen van Daniel Ricciardo?

De decanter in de vorm van een glazen schoen is een replica van Ricciardo’s schoen. Alle 1.100 exemplaren zijn met de hand geblazen en ze kosten 700 dollar per stuk, omgerekend zo’n 635 euro. Wat ons betreft mag je ook direct uit de glazen schoen drinken, zoals het hoort.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear