Zo flauw: kun je eindelijk die Volkswagen Amarok vóór je inhalen, gooit ie zijn reserveband naar je. Dan mag je hopen dat je nog een blauw stekelschild hebt om hem weer voorbij te kunnen steken. Gekkigheid, natuurlijk. Op het loslaten van dat reservewiel na, tenminste. Volkswagen zet een terugroepactie voor alle Amaroks op poten omdat het reservewiel echt los kan raken.

Het reservewiel hangt bij de Volkswagen Amarok onder de auto. Door een ontwerpfoutje kan het wiel onder bepaalde omstandigheden losraken. Het overkwam al minimaal één bestuurder, in Argentinië. VW neemt het zekere voor het onzekere en haalt alle Amaroks terug om de constructie aan te passen.

Het gaat om meer dan 200.000 exemplaren van de Volkswagen Amarok. De terugroepactie geldt ook voor Nederland, waar ruim 2.000 stuks verkocht zijn. De actie staat nog niet in het register van de RDW, maar zodra dat gebeurt, zullen de eigenaren van de pick-up ongetwijfeld een brief thuis krijgen. Het kan ook zijn dat VW de aanpassingen uitvoert tijdens de volgende onderhoudsbeurt.

Foto: De opgedikte Amarok van Abt

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)