In Nederland, en in andere beschaafde werelddelen, gebruiken we een parkeerschijf als een parkeerplek een tijdslimiet heeft. Die stel je nèt wat later na de aankomsttijd in om een paar minuten te sprokkelen. In Amerika werkt het blijkbaar anders. Daar zet je gewoon de auto neer en houdt een parkeerwacht de boel in de gaten.

En dat geeft Tesla-eigenaren een mooi voordeel. Via de Summon-functie in de app van Tesla kun je je auto op afstand een stukje verplaatsen. Dus als je ergens geparkeerd staat en de plek naast jou is vrij, dan kun je vanuit het kantoorraam je auto simpel een stukje opschuiven.

En als je slechts twee uur op een bepaalde plek mag parkeren, kun je dus vanuit je luie stoel een parkeerboete ontwijken. Dat is dan ook precies wat de eigenaar van deze Tesla Model S doet. Elke twee uur slingert hij de app op zijn telefoon aan en verzet hij zijn auto een paar meter. Mits de plek voor of achter hem vrij is, natuurlijk.

Tesla Advanced Summon

Over ongeveer zes weken komt de volgende versie van Summon uit. De update stelt de Tesla’s in staat om naar de locatie van de telefoon te rijden. De auto zal je volgen als een trouw huisdier als je een knop in de app ingedrukt houdt. En je kunt je Tesla besturen als een radiografische auto, wanneer hij in zicht is.

Tesla helpt parkeerboetes te voorkomen

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie