Tesla rekent af met keuzestress. In plaats van een oneindige optielijst biedt de Tesla Model 3-configurator slechts twee uitvoeringen, vijf kleuren en drie opties aan. Is weer eens wat anders dan de doorgeslagen optie-gekte die de meeste premiummerken hanteren. De geminimaliseerde optielijst is er uiteraard ook (of liever: vooral) om het productieproces te stroomlijnen. Henry Ford zou trots zijn.

Eerst kies je of de de Long Range-versie of de Performance-versie wilt. Daarna mag je uit vijf lakkleuren kiezen. Alleen voor de Long Range-versie kun je kiezen welke velgen je wilt en je krijgt dan één optie: de 19-inch velgen. Wil je dat niet, moet je het bij de standaard 18-inchers laten. Bij de Performance-versie krijg je altijd de 20-inch sportvelgen.

Heb je de moeilijke velgkeuze doorstaan, dan kun je nog kiezen of je witte accenten wilt toevoegen aan je interieur en of je Autopilot wilt. En dan ben je er al. Je voert je gegevens in en in maart mag je volgens de Tesla Model 3-configurator al instappen in je nieuwe auto.

Alle opties voor de Tesla Model 3

19-inch sportvelgen – 1.600 euro (alleen voor Long Range)
Zwart en Wit interieur – 1.050 euro
Geavanceerde Autopilot – 5.300 euro

Kleuren voor de Tesla Model 3

Solid Black – 0 euro
Midnight Silver Metallic – 1.600 euro
Deep Blue Metallic – 1.600 euro
Pearl White Multi-Coat – 2.100 euro
Multi-Coat Red – 2.700 euro

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear