Tesla zet er lekker tempo achter. De goedkope versie van de Tesla Model 3 maakt nu al de oversteek naar Nederland. De volledig elektrische auto, die in Amerika ooit 35.000 dollar kostte, kun je hier bestellen voor 48.818 euro (inclusief rijklaar-kosten). De levertijd is nog niet bekend.

Daarmee is de goedkope versie van de Tesla Model 3 ruim 10.000 euro minder duur dan de Long Range van 58.300 euro. Officieel heet de nieuwe instapper Standard Range Plus. Het fijne voor zakelijk rijders: omdat de auto onder de 50.000 euro blijft, betaal je 4 procent bijtelling over het hele bedrag.

Wat lever je in bij de goedkope versie?

Waar de andere uitvoeringen vierwielaandrijving hebben, heeft de Standard Range Plus slechts achterwielaandrijving. De actieradius van de instapper is 415 kilometer tegenover 560 kilometer van de Long Range. De topsnelheid is 225 km/u tegenover 233 km/u.

De zeer acceptabele 0-100-tijd van 5,6 seconden is 1 seconden langzamer dan die van de duurdere versie. Een gemiddelde hot hatchback zul je met gemak bijhouden of zelfs achter je laten. Oh, en het interieur is volgens Tesla slechts ‘gedeeltelijk premium’.

Minder goedkoop in Amerika

Overigens is de goedkoopste Model 3 in Amerika een tikkeltje minder goedkoop geworden. Het merk laat zijn klanten geen keuze meer als het gaat om Autopilot. Je moet de optie bestellen. Daarom prijzen ze Autopilot af van 3.000 euro naar 2.500 euro en verhogen ze de prijs van de goedkope versie van 37.000 naar 39.500 dollar.

De magische prijs van 35.000 dollar die we de afgelopen drie jaar hoorden, is dus alweer vertrokken. Als je écht een Tesla Model 3 zonder Autopilot wilt, dan mag dat. In de showroom bieden ze het model nog aan. Bestellen via de website mag dus niet meer.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear