De R-Zentric Model 3R Evolution. Dat klinkt als een auto waarmee je langsrijdt bij Los Santos Customs, maar het is in werkelijkheid hoe tuner RevoZsport zijn getunede Tesla Model 3 noemt. De elektrische divisie van de tuner uit Hongkong houdt zich bezig met alles van e-Golfjes tot LaFerrari’s.

De aanpassingen aan de R-Zentric Model 3R Evolution gaan iets verder dan een mooi snoetje. Je kijkt hier naar een Tesla Model 3 met actieve aerodynamica. Jazeker, de splitter en de achterste diffuser bewegen om meer downforce te bieden, of juist minder luchtweerstand. Het idee is dat de prestaties op het circuit verbeteren, zonder dat het ten koste gaat van de actieradius op straat. Ook monteert RevoZsport een set Michelin Pilot Super Sport-banden.

Hoeveel sneller de Tesla Model 3 met actieve aerodynamica op een circuit is, durft RevoZsport niet te zeggen. Wel melden ze dat de wielkasten de auto achter 35 millimeter en vóór 24 millimeter breder maken. De standaard motorkap en achterklep zijn nu van koolstofvezel, waardoor de auto 20 kilo lichter is.

Mocht regelmatig door Instagram heen scrollen, dan komt het uiterlijk van de R-Zentric Model 3R Evolution je misschien bekend voor. Dat kan kloppen: Jordy Dost van JD Customs monteerde dezelfde kit op zijn auto, inclusief een kek wrapje.

Tesla Model 3 met actieve aerodynamica van RevoZsport

 

View this post on Instagram

 

A post shared by JD Customs (@jd_customs) on

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)