Tesla is van alle autofabrikanten natuurlijk het meest 2.0, en doet updates en kleine veranderingen zo veel mogelijk online, of over the air, zoals ze het noemen. Je laat je Tesla 's avonds staan, stapt 's morgens in en poef: hij kan opeens helemaal uit zichzelf rijden. Dat soort dingen. Maar hoe graag Elon Musk het ook zou willen: sommige dingen zijn niet online te regelen, die moeten gewoon fysiek gebeuren. Een mild nieuw uiterlijk bijvoorbeeld. Nou, bij deze. En vanaf vandaag.

Zo krijgt de Model S een licht aangepast front waar, à la de Model X en Model 3, ook het kleinste spoortje van zo'n hinderlijk-ouderwetse grille is verdwenen. Niet nodig, dus weg ermee. Nu was het juist dat onderdeel van met name de Model 3 waar we even aan moesten wennen, die aalgladde voorkant, maar dat zal dus per vandaag ook met de Model S het geval zijn.

Daarnaast worden enkele andere kleine veranderingen doorgevoerd. Zo krijgt de Model S een nieuw luchtfilter (voor wat aan lucht van buiten naar binnen komt, niet in de ouderwetse brandstofmotor-zin, uiteraard), dat ook al in de Model X zit en zo'n 100 keer effectiever zou zijn dan het oude tegen kleine deeltjes, pollen en andere nare allergenen. Jouw cocon moet lekker van jou blijven, daar hebben misselijke ziekmakertjes niets te zoeken, nietwaar?

Ook wordt de oplader aangepast van 40 naar 48 ampère, waardoor er sneller kan worden opgeladen. Hoe veel sneller zegt Tesla niet, maar een factor eenzesde lijkt ons voor de hand te liggen.

Ook zijn er twee nieuwe interieur-afwerkingsmogelijkheden, die Figured Ash Wood Decor en Dark Ash Wood Decor heten. Foto's ontbreken, dus zet je fantasie maar lekker aan het werk.

Ja. Het oogt strak, maar ook een beetje kaal. Toch? Of zijn wij nou gek? Vertel!
 

Reacties