De populairste pick-up in geschiedenis van de mensheid van zijn voetstuk laten vallen? Dat gaat niet zonder protest van de achterban. Dus toen Elon Musk een video op Twitter zette van een Ford F-150 die in een potje touwtrekken verslagen werd door een Cybertruck, kreeg hij de volle laag van Het Boze Internet. Het zou een oneerlijke vergelijking zijn, aangezien Elon niet de juiste Ford F-150 gebruikt zou hebben. Zelfs wetenschap-prediker Neil deGrasse Tyson mengde zich in de discussie.

Deze YouTuber doet het potje touwtrekken daarom over in een video die veel langer duurt dan nodig is, maar dan volgens hem ‘hoe Elon het had moeten doen’. Daarom pakken ze een Ford F-150 Raptor, die dus wél vierwielaandrijving en gezond vermogen heeft. Ze zetten de pick-up tegenover een Tesla Model X, omdat de Cybertruck nog niet beschikbaar is. Skip naar 3:40 om een hoop geblaat te besparen en direct het wedstrijdje te zien.

De Ford verliest opnieuw. De Tesla Model X en de Ford F-150 Raptor wegen allebei ongeveer 2.500 kilo, daar ligt het in dit geval niet aan. Wel lijkt er sprake te zijn van een valse start, als je kijkt naar de remlichten van de Ford. Ook worden er niet meerdere pogingen gedaan om te kijken wie nu zonder twijfel winnaar is en de offroad-banden van de Ford zullen niet helpen. Op papier zou de Tesla Model X met 967 Nm aan zeer direct koppel moeten winnen van de Raptor met 691 Nm, als de grip gelijk is. Maar goed, wij zijn geen wetenschappers.

Tesla Model X en Ford F-150 Raptor doen touwtrekken

Foto: Screenshot YouTube / The Zunigas

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)