Nieuwe Tesla’s kampen zo nu en dan met wat kinderziektes. Of je dat mag verwachten bij een jong merk, of dat je er van uit zou mogen gaan dat je auto van 50.000 euro helemaal goed is, dat is een discussie voor een andere keer. Bijzonder om te zien is dat het leger van Tesla-fans – ook wel de Musketeers genoemd – nog altijd elk bestaan van productiefouten ontkent. Plaats jij iets negatiefs over het merk of zijn baas op Twitter, dan word je digitaal neergesabeld. De Nederlandse Musketeers zullen overigens genoeg aanstoot nemen aan dit artikel. We nodigen ze gerust uit om onze overige Tesla-artikelen en -tests te lezen.

Hoe dan ook, een kersverse Tesla-klant in de VS haalde een paar dagen geleden een nieuwe Model Y op. Op de terugweg hoorden de inzittenden al wat windgeruis, maar alle ramen zaten dicht. Niet veel later vloog het glazen dak van de Tesla Model Y af. De zoon van de koper plaatste het verhaal op Reddit. Hij plaatste een filmpje en wat (toegegeven, onduidelijke) foto’s bij zijn verhaal. InsideEVs pakte het verhaal op en plaatste het door naar Twitter – de vestingplaats van het Tesla-leger.

Volgens de Musketeers was er geen enkel bewijs (nogmaals, zie de video hieronder) dat het echt gebeurd is. Volgens de Tesla-fans probeert de site alleen maar kliks te verzamelen zodat de eigenaar zijn familie kan voeden. Anderen denken dat ze graag de koers van de aandelen omlaag willen hebben – illegale manipulatie van de aandelen, noemt iemand het. Ze zijn het er in ieder geval over eens dat het voorval zeker niet echt heeft plaatsgevonden. Op Reddit zijn er overigens genoeg reacties van mensen die eerder lekkages en een slechte afwerking opmerkten bij het dak van de Model Y. Oordeel zelf maar.

De video van het dak

Zomaar wat boze tweets

Reacties

  • Realist heeft op 8 oktober 2020 geschreven:

    De adoratie van de Tesla fanboys, gelijk aan die van de Apple fanboys, begint gênante vormen aan te nemen. Het is inmiddels toch algemeen bekend dat de power electronics van Tesla top zijn en de rest van de auto bedroevend slecht?

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)