Het mag geen geheim zijn dat we een bloedhekel hebben aan automatische remsystemen. Bij drie zandkorrels beginnen de bemoeisystemen te mauwen en als er 300 meter verderop een paaltje staat, zit je met je witte bijters in het stuur.

Tesla – altijd weer het beste jongetje van de klas – bewijst dat we misschien wat genuanceerder moeten zijn. Bij de onderstaande video klapt een Opel Corsa op een Hyundai, maar nog voordat het rode plaatwerk het Koreaanse staal raakt, grijpt de Autopilot van de Tesla in.

Beschikt Tesla’s Autopilot over bovennatuurlijke krachten? Moeten we nu gaan twijfelen aan ons geloof in het vliegende spaghettimonster en een altaar oprichten voor Elon Musk? Nee, de radar van Tesla’s autopilot kijkt maximaal 160 meter vooruit. Die zag al lang dat de Hyundai vaart minderde. Als de rode Corsa zijn rechts-inhaal-actie goed had voltooid, was de Tesla waarschijnlijk ook gewoon tot stilstand gekomen. Dan was het filmpje een stuk minder spectaculair geweest. Holy cow! Drie inzittenden raakten gelukkig slechts lichtgewond.

Video: Tesla’s Autopilot voorkomt tweede ongeval

Reacties

 • MFS heeft op 29 december 2016 geschreven:

  Jammer, “deze video is privé”

  • TopGear Nederland heeft op 29 december 2016 geschreven:

   Opgelost!

   Reageer
  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear