We leven in een tijd waarin we zo duurzaam mogelijk rijden, de snelheid op de snelwegen overdag naar 100 km/u gaat en er steeds meer autofabrikanten overgaan op batterijtechniek. Dus is het zo nu en dan weleens fijn om even alle restricties, wetten, normen, waarden en alles wat daarbij hoort los te laten. Precies dat heeft Mike Harrah gedaan met dit dwaze bouwsel dat hij Thor24 noemt, waarbij de naam al iets zegt over de aard van het beestje.

Thor24 kostte Harrah zeven jaar van zijn tijd en zeven miljoen euro van zijn geld. Naast het gruwelijke uiterlijk van deze kruising tussen Optimus Prime en de Batmobile, werkt alles wat glimt mee aan een megavermogen. Acht BDS 871-superchargers voeren samengeperste lucht aan nog eens vier superchargers. Jup, twaalf superchargers. Harrah ontwierp een aluminium inlaatspruitstuk om de lucht naar twee samengevoegde V12-motoren te geleiden. En om ze wat extra aandacht te geven, zien we op de acht superchargers het woord ‘BIG’ staan.

Het vermogen van de Thor24

Omdat de blazers naar Harrahs smaak niet genoeg vermogen leverden, dacht hij: dan voegen we er toch gewoon acht flessen NOS aan toe? Hij beweert dat de Thor24 bij 2.500 tpm 3.424 pk kan genereren, en dat het vermogen oploopt tot 3.974 pk. De truck heeft een topsnelheid van 209 km/u, is 13 meter lang en weegt 14.514 kilo. Ze noemen hem dan ook de Heilige Moeder der Metalen. Omdat de remmen het gewicht en snelheid niet goed genoeg kunnen afremmen, gebruikt Harrah ook nog eens drie parachutes.

Om je ook aan de binnenkant een extra brute indruk te geven, word je omringd door bijlen, doodskoppen en heel veel metertjes. Zo is je versnellingspook bijvoorbeeld een zwaard. Wie wil dat nou niet? In het midden van het dashboard kom je Mike Harrah tegen, letterlijk. Hij heeft zijn hoofd en profil op een badge latten drukken, want dat hoort blijkbaar. Wat is ie lekker gewoon gebleven hè? Het schijnt dat de Thor24 er een zusje bij krijgt met de naam Medusa om met een dubbele V12-motor te gaan dragracen.

Thor24 is de bruutste truck ter wereld

Advertentie

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Meer

Meer van TopGear

Advertentie