Lamborghini kent iedereen. Het merk bouwt al sinds 1948 prachtige tractoren met sierlijke namen als Mach, Crono, Urus en Ego. Tussen de bedrijven door sleutelt het merk met wat hulp van Volkswagen ook nog eens hier en daar een personenauto in elkaar. De namen Huracán en Aventador komen je wellicht bekend voor.

Droom jij over een echte Lamborghini, maar ontbeert het je aan de liquide middelen? We hebben de perfecte oplossing voor je gevonden voor nog geen 5.000 euro bij Iwan van Lankvelt Auto’s: de goedkoopste Lamborghini van Nederland. Specifieker: een Tonino Lamborghini. Een saillant detail – en verder geheel onbelangrijk – is wel dat het een golfkarretje is.

Tonino Lamborghini

Tonino Lamborghini is de zoon van de enige echte Ferruccio Lamborghini, de oprichter van zowel het tractormerk als het supercarmerk. De erfgenaam van Lambo besloot, net als zijn vader dat ooit deed, dat het tijd was voor een Italiaanse revolutie en sloeg een andere weg in.

In 1981 richtte Tonino het nieuwe merk Tonino Lamborghini op met als doel om ‘de passie en geest van Italië op de markt te brengen met producten die geïnspireerd zijn door Italiaanse kunst en industriële ontwerpen’. Ze begonnen onder andere met het verkopen van horloges, parfums en andere luxueuze mode-accessoires.

In 1998 besloot Tonino dat het tijd was voor een volgende stap in zijn revolutie voor het merk Lamborghini. Hij richtte TLR Srl op, het bedrijf dat verantwoordelijk is voor de productie van de golfkarretjes.

De Tonino Lamborghini golfkar

De golfkarretjes van Tonino Lamborghini zijn zeer zeldzaam en gewild door verzamelaars. De golfkar is volledig elektrisch, en dus ook goed voor het milieu. Er zit een batterij in die ruim 80 kilometer meegaat en gewoon aan het stopcontact opgeladen kan worden.

De golfkar heeft onafhankelijke ophanging en een hydraulisch remsysteem op alle wielen. Deze Lamborghini wordt zelfs gebruikt door de politie in het Vaticaan. De specifieke Lamborghini golfkar die hier te koop staat, komt uit 1999 en is nog van de eerste eigenaar.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear