Golfkarretjes zijn al duizend jaar saai en nietszeggend maar nu is er een Mercedes golfkar. Die standaard dingen verplaatsen je van de ene naar de andere hole, maar je hoort eigenlijk nooit iemand roepen: ‘wow, kijk wat daar over het gras scheurt’. Gelukkig kan daar deze zomer verandering in komen met dit ding van Mercedes. Een perfecte blikvanger om met zonnebril en golfclubs in gespot te worden. Er zit zelfs een klein turbootje op. Ze noemen het een echte ‘sports car‘. Tuurlijk.

Is die Mercedes golfkar geen omgebouwde Smart?

Nee, hoewel ie er best wel op lijkt. Maar dit is wel gewoon een serieus staaltje ontwerp. Zo heeft het Mercedes golfkarretje een carbon fiber chassis en een elektromotor met maar liefst 4 pk. De turbo kan voor korte tijd het vermogen op laten zwellen naar 15 pk. Waardoor je met een topsnelheid van 30 km/u per uur je holes kunt uitspelen. De batterij gaat 80 kilometer mee en het duurt slechts 6 uurtjes om hem weer volledig op te laden. Het karretje heeft zelfs remschijven en een dubbel gevorkte ophanging, net zoals in een echte auto.

Zoals we gewend zijn van Mercedes is het ook een behoorlijk luxe golfkarretje. Zo zit er onder de zitting een koelkastje om je watertje koud te houden en zitten er op het dashboard flessenhouders. Je mag ook champagne meenemen. Er zit ook nog een 10,1 inch touchscreen in het midden waarop je alle informatie kunt vinden die je nodig hebt. Niet alleen over het karretje: je kunt er bijvoorbeeld ook de score mee bijhouden.

Momenteel zijn er maar twee op de markt, maar als het aanslaat is Mercedes van plan om er nog meer te bouwen. De prijs is onbekend, maar ga er maar vanuit dat je diep in de buidel moet tasten. Zo’n saai en lelijk standaard ding kost namelijk al minimaal al twee á drie mille.

Of bouw een Smart cabrio om

Kijk hier maar even: voor drie mille of minder koop je ook een tweedehands Smart cabrio. Als je dan zelf een zaag pakt, of een slijptol, kom je een heel eind. Opladen hoeft niet meer en bovendien: het gaat echt veel harder. En je kunt dan ook gewoon naar huis rijden met je golfkarretje. Handig!

 

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)