Zondag begint seizoen 26 van TopGear. Je ziet het om 21:00 uur op BBC2. Gemist? Op donderdag 21 februari om 20:30 uur zie je dezelfde aflevering op Spike TV! Speciaal voor jou hebben wij alvast een voorproefje van de eerste aflevering voor je.

Wat is de beste gezinsstationwagen die er nu te koop is? Volgens de makers van TopGear is het de zeer capabele, zeer ruime en zeer praktische Skoda Superb. Volgens Matt en Chris zijn er een paar betere opties. Namelijk de Ferrari GTC4 Lusso (top: 335 km/u) en de Porsche Panamera Turbo Sport Turismo. Goed, die twee aardige karretjes kosten samen, hmm, riant een half miljoen, maar niemand heeft het over een maximumprijs gehad, toch?

En trouwens: ze hebben allebei een grote kofferbak, behoorlijke zitplaatsen achterin en vierwielaandrijving. Hoeveel praktischer wil je het hebben? Om te laten zien hoe inzetbaar en gezinsvriendelijk hun Ferrari en Porsche zijn, trokken Chris en Matt naar de Noorse fjorden voor een al even praktische roadtrip. Met hoofdrollen voor onder meer een kettingzaag, tunnels en een nogal vasthoudende Viking. Oh ja, en ook nog een paar vliegpakken en hoge kliffen, want TG bezorgt de Health & Safety-afdeling van de BBC per slot van rekening veel te weinig werk.

De Suzuki die een heuveltje op reed en (hopelijk) van een berg weer naar beneden kwam

Volgens de Ordnance Survey, als cartografische dienst een autoriteit op dit gebied, zijn er in Groot-Brittannië precies 120 bergen. Volgens Rory, toch iets minder een autoriteit op dit gebied, zijn dat toch echt niet genoeg bergen. Als je je voor het nieuwe jaar zou voornemen er iedere dag één te beklimmen, dan ben je begin mei al klaar. En waarschijnlijk strak in vorm, maar daar gaat het hier niet om.

Dus begon Rory, vaderlandslievend als hij is, met het aanleggen van een nieuwe berg voor Groot-Brittannië, met alleen maar zijn blote handen. En een heleboel brokken steen. En de nieuwe Suzuki Ignis: een kleine 4×4 en waarschijnlijk de goedkoopste auto op de markt die een behoorlijke heuvel op kan klauteren. Een goed idee, maar om het nog wat interessanter te maken, besloot TG dat Rory het, om de nieuwe berg in te wijden, moest opnemen tegen de ongekroonde koning van de 4×4-stadsauto-of-zoiets-markt, de Fiat Panda Cross.

Met achter het stuur Sabine Schmitz, een dame die er geen been in ziet om een kleine Fiat – of, als het zo uitkomt, een middelgrote Rory – aan barrels te rijden om aan het langste eind te trekken.

 

Reacties

  • Nico Vondeling heeft op 17 februari 2019 geschreven:

    Top
    Jammer van de echte presentatoren! !

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)