We hopen niet dat de wereld vergaat. Maar als de apocalyps tevens het einde betekent voor files, mensen die met 2 km/u snelheidsverschil inhalen, zeezout-karamel op álles, mensen die een zin beginnen met ‘ik ben zo iemand die’, pizza met ananas en muggen, dan kunnen we er ook niet helemaal op tegen zijn.

Plus: dan heb je een reden om een Torsus Praetorian te kopen. Of tenminste; te ruilen tegen drie liter vers komkommerwater en ‘s werelds laatste avocado – er zullen ongetwijfeld een stel hipsters zijn die de knal overleefd hebben.

Zie de Torsus Praetorian als de Ford F-150 Raptor onder de bussen. Met 35 mede-overlevers kun je zelfs de meest desolate landschappen overwinnen. Of bouw het achterste deel om tot camper. De 3,7 meter hoge bus pronkt met een oprijhoek van 28 graden en een afrijhoek van 22 graden. De bodemvrijheid onder de assen is 389 millimeter.

Een zescilinder van MAN produceert een magere 240 pk maar een ontzagwekkende 925 Nm koppel. Alle wielen zijn aangedreven en de differentiëlen kunnen op slot. Een topsnelheid van 117 km/u moet mogelijk zijn. Sneller dan de nomadische struikrovers kunnen rennen, in ieder geval. Geïnteresseerd? Reis dan even af naar Praag, Tsjechië. Of ga je voor de bepantserde Skoda Superb?

Reacties

  • Haye Mellema heeft op 30 juni 2018 geschreven:

    vet

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)