Zijn jouw kinderen helemaal gek van Cars? Heb jij hem daarom inmiddels ook al minstens tien keer gezien? Of heb jij de film tien keer gezien, terwijl er geen kinderen in geen velden of wegen te bekennen waren? Hoe dan ook: van dit koopje word je blij. Deze levensechte Tow Mater (of ‘Takel’ in de Nederlandse versie) kan binnenkort in jouw garage staan, en je kunt er zelfs echt mee rijden.

Deze levensechte Tow Mater staat op het onderstel van een GMC uit 1955. De inspiratie voor de bedenkers van Cars was overigens een sleepwagen van International Harvester uit dezelfde periode. De Tow Mater rijdt jaarlijks mee in de kerstparade van het kleine dorp waarin hij te vinden is. Er zit een nieuwe motor in de truck en je kunt door de voorruit heen kijken dankzij een speciale sticker.

Tow Mater uit Cars kan ook echt praten

De Disney pick-up is overgespoten door een kunstenaar, het is dus geen halfbakken knutselwerkje. Dat is dan ook wel te zien op de foto’s. De eigenaar installeerde zelf een DVD-speler in de auto die Cars afspeelt (en ongetwijfeld andere films, als jij nog DVD’s hebt). Om het helemaal af te maken zitten er speakers aan de buitenkant waaruit je Tow Mater kunt horen praten.

Deze unieke truck staat te koop aangeboden of Facebook voor 50.000 dollar, of een beter bod. De verkoper accepteert ook iets van gelijke waarde. Mocht je hem graag willen hebben, dan zijn er dus genoeg opties. Volgens de verkoper heeft de auto hem ‘meer gekost dan dat hij er nu voor vraagt’. Je moet hem alleen nog even in Cleveland (Tennessee) halen.

Foto’s: Aaron Hyden

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear