De Toyota Auris was al sinds jaar en dag hét bewijs dat een c-segment hatchback ook als bijzonder effectief slaapmiddel kan fungeren. Nu hebben de Japanners genoeg van die kritiek: ze komen op de autosalon van Parijs met een compleet nieuwe versie. Die zie je op de foto’s hierboven.

Goed, het is qua design nog lang geen Mégane Coupé of Scirocco, maar de nieuwe Auris is ontegenzeggelijk een flinke stap in de goede richting. Met een scherpe snoet, een lage daklijn en een achterkant die wel een beetje aan de iQ (en aan sommige Hyundais) doet denken, schudt hij de anonimiteit effectief van zich af. De carrosserie werd stijver, het interieur een stukje hoogwaardiger en ruimer. In totaal werd de Auris zo’n 40 kilo lichter en ligt het zwaartepunt lager. Verder is er gesleuteld aan de ophanging en de stuurinrichting om ook het rijgedrag wat spannender te maken.

In ons land wordt de Auris leverbaar met twee benzinemotoren (1,3 en 1,6 liter), twee dieselmotoren (1,4 en 2,0 liter) en uiteraard als Full Hybrid, die met z’n lage bijtelling ongetwijfeld goede zaken zal blijven doen bij humorloze cententellers in de leasewereld. De autosalon van Parijs gaat op 29 september van start – niet al te lang daarna zal de nieuwe Auris zijn opwachting maken bij de dealer.

Reacties

Meer van TopGear