Toyota heeft de nieuwe Avensis geprijsd. Dat werd ook hoog tijd, want volgende week staat ie al in de showroom. Behalve een nieuwe jas lag de focus tijdens de ontwikkeling -heel verrassend- ook op het terugdringen van de CO2-uitstoot.
 
En met succes kunnen we nu concluderen. Aan groene labels ontbreekt het hem niet. De benzineaggregaten kleuren allemaal groen en bij de diesels zien we ook een aantal groene labels. Ben je in de markt voor de 1.6 of 1.8 VVT-i dan mag je rekenen op een maximale milieukorting, gezien het A-label.
 
De nieuwe Avensis is een stukje langer en breder gegroeid en wordt dan ook gebouwd op een nieuw platform. Verder zien we voor de Avensis nieuwe systemen zoals een adaptieve cruise control, actieve bochtverlichting, een systeem dat de auto -indien noodzakelijk- met kleine stuurcorrecties tussen de lijnen op de weg houdt, en tot slot nog een pre-crash safety voorziening.
 
En wat moet deze nieuweling gaan kosten? De dealert vraagt voor de 1.6 VVT-i sedan een bedrag van 23.940 euro. De Wagon is precies 1.000 euri duurder. De zakelijke rijder moet rekenen op minimaal 28.570 euro voor de 126 pk sterke en 300 Nm krachtige 2.0 D-4D-F.

Reacties