Drie nieuwe modellen van Toyota op de Mondial in Parijs? Nou, eigenlijk is het er maar één. De iQ staat er dan als productiemodel, maar dat wijkt maar weinig van de conceptversie af. Het is een 3+1 met een CO2-uitstoot van 99 g/km. Een primeur: een gordijnairbag voor de achterruit, omdat de achterpassagiers daar wel heel erg dicht op zitten.
 
De Urban Cruiser is vanaf de concept tot het productiemodel wel zichtbaar aangepakt. De auto toont wat minder bescheiden. Toyota noemt het een SUV, een model dat onder de RAV4 in het programma komt. Met vierwielaandrijving en een CO2-uitstoot van 133 g/km beslist interessant.
 
En dan het echte nieuws, waar Toyota maar bar weinig over loslaat, de nieuwe Avensis. De volgende generatie verschijnt volgend jaar voor de zomer met een keuze aan bekende motoren. De 1,8- en 2,0-liter benzinemotoren alsmede de 2,0- en 2,2-liter diesels in verschillende vermogensvarianten. Ook hier is de focus vooral gelegd op het terugdringen van de CO2-uitstoot. De nieuwe Avensis is 5 cm langer en breder!

Reacties