Je moet snel zijn, op het moment van schrijven duurt de veiling nog maar 5 uur. Bij BVA staat een curieuze Toyota Celica Liftback uit 1978 te koop.  De aanpassingen stammen uit het jaar kruik en lijken sindsdien ongemoeid gelaten. Een ware tijdcapsule dus. De Toyota Celica was in 1989 getaxeerd op ongeveer 17.000 euro. Toen nog in Belgische goudstukken, ofzo.  Nu heeft nog niemand zich gewaagd aan een bod.

Haast niets aan de Celica is standaard. De meest opvallende features zijn het kunstzinnige lakwerk en de dikke sidepipes. Het onderstel is gedeeltelijk verchroomd en de hoogte bedien je via luchtvering. Check ook even die old school telefoon met draad in het interieur. Heerlijk! Verder smeken zo’n honderdduizend knoppen en schakelaars om ingedrukt of omgehaald te worden. Wat ze doen? Geen idee.

Na wat hoogstaand speurwerk komt boven water dat de Belgische auto ooit van ene Harry Schurmans is geweest. Zijn doel was om een ware James Bond auto te maken. De Toyota Celica Liftback heeft op diverse autoshows gestaan in België. Wat het kraantje bij de achterbumper is, weten wij ook niet. Iemand een idee?

Hij staat te koop bij BVA Auctions. Op dit moment heeft nog niemand geboden. Eerder dit jaar werd de auto ook al geveild, toen was het hoogste bod maar liefst 12.500 euro.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear