Gefeliciteerd! Een van je favoriete hete hatchbacks krijgt een grotere broer. Wat zeg je – geen favoriet van jou? Dan haat je plezier. De Toyota GR Yaris was onze Hot Hatch van het Jaar 2020 en deze Corolla past min of meer hetzelfde recept toe. Gelijk het slechte nieuws doen? De Toyota GR Corolla komt niet naar Nederland – was het maar een 1 aprilgrap.

De Toyota GR Yaris was de blikwording van Toyota’s ambitie om rallykampioenschappen te domineren. Ze ontwikkelden een dwaze driecilinder en bouwden de Yaris volledig om. Een deelname kwam er nooit van (mede door wat er allemaal in de wereld speelde, waarschijnlijk) maar de GR Yaris kwam er gelukkig wel.

Specificaties Toyota GR Corolla

De hete Toyota gebruikt een versterkte versie van de 1,6-liter driecilinder uit de GR Yaris. Het vermogen groeit met ruim 40 pk naar 304 pk en net als bij de kleinere hatchback gaat het vermogen naar alle wielen. Het koppel is 370 Nm. Het schakelen gaat nog altijd via een handbak en zowel vóór als achter zit een Torsen-differentieel. Zaken als 0-100-tijden zijn nog niet bekend.

De carrosserie van de Yaris werd voor de GR-versie grondig herzien, maar dat is bij de Corolla niet het geval. Het dak en de deuren blijven gelijk, al monteert Toyota wel een agressieve bodykit. Voorop staan de wielkasten 20 millimeter verder naar buiten en achter zelfs 30 millimeter. Wel zo praktisch: de Corolla blijft dus een vijfdeurs.

Een extreem uitlaatsysteem

Opvallend zijn de drie uitlaten achterop, die met een klep luider of minder luid worden. Bij de GR Corolla biedt Toyota meer keuze in de rijmodi. Zo kun je nu zaken als de gasrespons en de gevoeligheid van het stuur los instellen van het vierwielaandrijvingssysteem.

Wat de Toyota GR Corolla moet gaan kosten, is ook nog niet bekend. De prijs van de GR Yaris is in Nederland ergens rond de 55.000 euro. Nogmaals: de snelle Corolla komt niet naar Nederland, maar als het ding voor 60.000 euro in de showrooms zou staan, zou het wat ons betreft een winnaar zijn.

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)