Geen Toyota GT86 in Nederland meer

Voor een achterwielaangedreven Toyota moet je de Supra hebben

Foto('s): John Volante / UnplashToyota GT86 / Scion Tuning
Foto('s): TopGear NederlandToyota GT86 TRD
Foto('s): TopGear NederlandToyota GT86 TRD
Foto('s): TopGear NederlandToyota GT86 TRD
Foto('s): TopGear NederlandToyota GT86 TRD
Toyota GT86 / Scion Tuning
Toyota GT86 TRD
Toyota GT86 TRD
Toyota GT86 TRD
Toyota GT86 TRD

Een Toyota GT86 in Nederland kopen, dat gaat niet meer. De importeur schrapt de achterwielaangedreven coupé uit het aanbod. ‘Er is nauwelijks nog vraag naar het model’, meldt een woordvoerder aan AutoRAI. De BPM was de strop voor deze auto met een vanafprijs van meer dan 57.000 euro. In Amerika kost de auto omgerekend 23.000 euro.

Sinds de introductie in 2012 wist Toyota slechts 154 exemplaren in Nederland te slijten. In het eerste jaar ontvingen 113 exemplaren een setje gele platen, waarvan het gros ongetwijfeld ingezet werd voor proefritten bij de dealer. Het jaar daarop telde het aantal registraties slechts veertien en het jaar daarop nog eentje minder.

Vorig jaar verkocht Toyota in Nederland nog maar drie GT86’s en zo viel begin vorige maand het doek voor het driftige gebakje. De auto blijft overigens wel in productie voor andere landen. Ben je dol van Toyota en bandenrook, dan kun je altijd nog terecht bij het merk voor de nieuwe Supra. Je bent 81.995 euro kwijt, maar dan krijg je tenminste 340 pk in plaats van 200 pk.

Het altijd dappere Subaru blijft de BRZ, die technisch identiek is, wel leveren in Nederland. Hij kost, schrik niet, minimaal 63.195 euro. Het kleine coupeetje met 200 pk vond in Nederland 38 mensen zo gek om er gele kentekenplaten op te schroeven. Mocht je er écht graag eentje willen, adviseren we je toch ook even in Duitsland te kijken naar de tweedehandsmarkt.

Reacties

Geef een antwoord

(verplicht)

Het nieuwste van TopGear

Autonieuws

TopGear Nederland

Automerken