Maak je maar geen zorgen, Toyota en Subaru zijn hun liefdeskindjes, de GT86 en BRZ, niet vergeten. Ze hebben in een officiële aankondiging zelfs aangegeven dat ze samen aan het werk zijn aan een tweede generatie GT86 en BRZ. De (overal ter wereld behalve in Nederland) betaalbare achterwielaangedreven helden komen terug.

Het is dus zeker, we krijgen een tweede generatie GT86 en BRZ. Wanneer dit gaat gebeuren is nog niet bekend. Over de specificaties wordt nog niets gezegd. Het is natuurlijk ook nog veel te vroeg daarvoor. De bevestiging van de komst van deze auto’s is voor nu genoeg. Toyota benadrukt dat ze ondanks alle veranderingen in de autowereld en de beweging naar elektrisch en autonoom rijden, rijplezier in leven willen houden.

De twee autobouwers werken ook samen aan een andere nieuwe auto. Eentje met Subaru’s geweldige vierwielaandrijving en Toyota’s kennis op het gebied van elektrisch rijden. Directeur van Toyota, Akio Toyoda, is dan ook gek op rally-rijden: ‘Ik ben een rallyrijder in hart en ziel. Door mijn ervaring met het intensief trainen in een Impreza, heb ik de wonderen van de AWD-technologie van Subaru in mijn aderen kunnen voelen.’

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear