Toyota heeft een nieuw familiegezicht en de RAV4 was zo langzamerhand aan vervanging toe. Combineer die twee gegevens, en dit is het resultaat: een strak gelijnde SUV die volgens Toyota 'volwassen geworden' is.

Dat uit zich vooral in de afmetingen: de nieuwe RAV4 is in de lengte niet minder dan twintig centimeter gegroeid ten opzichte van zijn voorganger. Hij is ook iets breder en lager, en de wielbasis is tien centimeter groter, waardoor ie al met al meteen een stuk vlotter oogt. Uiteraard is ie van binnen ook behoorlijk wat ruimer, zowel op de achterbank als in de laadruimte, die liefst 25 procent groter is.

De RAV4-koper kan kiezen uit drie motoren, die uiteraard schoner zijn dan voorheen. Een 2.0 en 2.2 turbodiesel (124 of 150 pk) en een 2.0 benzine (151 pk) staan er op het menu. Alleen de grootste dieselversie en de benzine hebben vierwielaandrijving. Alle uitvoeringen zijn handgeschakeld, maar op de benzine is een cvt-automaat optioneel.

Toyota prijst de RAV4 onder meer om zijn  toegenomen veiligheid; zeven airbags en actieve hoofdsteunen zijn standaard, en er kan gekozen worden voor zaken als een rijbaanassistent en een dodehoekmonitor. Een ander bruikbaar gegeven is het trekgewicht: 2.000 kilo. Dus je kunt weer helemaal losgaan met je caravan.

In de lente vinden we de nieuwe RAV4 in de Europese showrooms. De prijzen zijn nog niet bekend.

Advertentie

Reacties

Meer van TopGear

Advertentie