Het begint er op te lijken dat film- en gameproducenten hun laatste beetje inspiratie hebben opgebruikt. Steeds vaker zien we remakes, remasters en nieuwe delen van bestaande filmreeksen als Jumanji, Terminator en Godzilla. En ook Ghostbusters. In 2016 zagen we al de minder geslaagde reboot. En nu is het tijd voor een tweede poging met Ghostbusters Afterlife, met de echte Ecto-1.

Het nieuwe deel van Sony’s succesvolle franchise is de opvolger van Ghostbuster 1 uit 1984 en Ghostbusters 2 uit 1989. Daarom wordt Ghostbusters Afterlife ook wel Ghostbusters 3 genoemd. Het verhaal volgt een gezin dat naar een kleine stad verhuist, waar ze uiteraard te maken krijgen met een hoop gegriezel. De film zit vol verwijzingen naar de eerste twee films uit de jaren tachtig.

Waar het ons voornamelijk om draait in de filmreeks, is de Ecto-1: de Miller-Meteor-ambulance die gebaseerd is op een Cadillac. Hij is zes meter lang, weegt drie ton en heeft een 6,3-liter V8 onder de motorkap liggen. Hij blijkt zelfs goed te kunnen driften in Ghostbusters Afterlife.  Wij kunnen niet wachten tot in juli 2020 de Cadillac zijn rentree maakt op de rode loper.

Trailer Ghostbusters Afterlife

Reacties

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear