Terwijl auto’s in GTA steeds meer op echte exemplaren beginnen te lijken, gaan de echte auto’s juist meer naar GTA-modellen toe. Het Amerikaanse bedrijf Trans Am Worldwide heeft de eerste foto’s onthuld van de 70/SS. De nieuwste auto van het Amerikaanse bedrijf is een eerbetoon aan een van de beroemdste van alle musclecars, de Chevrolet Chevelle Super Sport uit 1970.

De TAW 70/SS is het resultaat van zeven jaar en ‘duizenden uren’ werk. De auto is als instapper beschikbaar met ruim 450 pk uit een 6,2-liter LT-1 V8. Dan is er een optie met zo’n 900 pk en tot slot een versie met ruim 1.500 pk uit een LS6. Het zijn allemaal V8-motoren. Een aanzienlijke dosis Yee, en misschien zelfs de nodige hoeveelheden Haw.

Er worden slechts 25 stuks gebouwd, dus net als de auto zelf moet je snel zijn. Ze krijgen allemaal de optie van een handgeschakelde of automatische versnellingsbak, en ze zijn natuurlijk allemaal voorzien van achterwielaandrijving. Er zijn geen details over het ‘moderne platform’ waarop deze 70/SS zit, maar het interieur lijkt verdacht veel op dat van een Camaro.

De prijs van de Trans Am Worldwide 70/SS

Er zijn een hoop kleuren beschikbaar, waaronder iets wat TAW ‘heritage’-kleuren noemt. De term retrokleurtjes keuren we ook goed. De vanafprijs van de 70/SS is 150.000 dollar, dus zo’n 143.000 euro. Dat is nog wel zonder eventuele Nederlandse belastingen.

Reacties

  • Ron heeft op 16 mei 2022 geschreven:

    Lelijk

    Reageer

Geef een reactie

(verplicht)