Daar gaan we weer. Een hip bedrijf in Californië probeert ’n elektrisch hip te maken. De UEV Electrum Spider!

UEV Electrum Spyder is de weinig tot de fantasie sprekende modelnaam. Universal Electric Vehicle. In december vorig jaar stond dit cabriootje op de show van Santa Monica. De meningen waren verdeeld. Sommigen vonden hem inderdaad hipper dan de fantasieloze doosjes, anderen zagen er vooral een namaak-Ferrari 360 in. Of een Toyota MR2.  

Hij lijkt natuurlijk ook een beetje op de op de Elise gebaseerde Tesla, maar de Electrum is een compleet nieuw ontwerp. Actieradius is 240 kilometer, tenzij je probeert die afstand in een uur af te leggen. Want dan verbruikt ‘ie fors meer. De techniek is een beetje bedaagd, want er wordt gebruik gemaakt van nikkel-zink batterijen.
 
Maar je kan ook doorsparen voor de versie met moderne lithium-ion batterijen. Dan kun je bijna de dubbele afstand halen. Alleen is die dan weer 30.000 dollar duurder dan de ‘gewone’ Electrum die toch al een stevige aanschafprijs heeft van 70.000 dollar. Voor de goede orde: 100.000 dollar is een slordige 85.000 euro.
 
In vergelijking met de Tesla stellen de prestaties ernstig teleur. In 7 seconden naar 100 km/u gaat nog, maar een top van 125 is zelfs in Amerika een lachertje.
 

Reacties

Meer van TopGear