De eerste gebruikers van Windows 95 zullen misschien ook wel terugverlangd hebben naar Windows 3.0. Uiteindelijk kom je er (meestal) achter dat hoewel updates even wennen zijn, ze meestal niet zonder reden zijn. Flitsmeister vond het vandaag tijd om ‘de app helemaal te herzien’ en komt met ‘de grootste update ooit’ voor de waarschuwingsapp. Er zijn wat kleine dingen om aan te wennen.

De laatste grote visuele update van Flitsmeister is alweer zeven jaar geleden. Het doel van deze update is dat gebruikers tijdens het rijden beter alle informatie kunnen zien, en daardoor minder afgeleid zijn. Gelukkig hoef je geen driedaagse studiesessie te ondergaan om uit te vogelen hoe Flitsmeister werkt na de update. We nemen de veranderingen kort met je door.

De veranderingen na de update van Flitsmeister

Als je Flitsmeister start, dan zie je dat het tabje ‘verkeer’ verdwenen is. Deze zit nu achter het uitklapbare menu. De twee knoppen voor ‘lijst’ en ‘kaart’ zijn gebleven en de pagina’s zelf zijn geoptimaliseerd. Ook de knop om een flitser te melden is prominenter in beeld gebracht. De waarschuwingen (waar je de app voor hebt) zouden nu duidelijker moeten zijn.

Navigeer je met Flitsmeister? Dan blijf je duidelijk de instructie zijn tijdens een waarschuwing. Ook zou de parkeerfunctie duidelijker moeten zijn. De bekende smiley van Flitsmeister krijgt een upgrade en staat nu voor ‘het is veilig’. Het betekent natuurlijk niet ‘er zijn geen flitsers, planken nu!’. Je kunt nu de bestaande Flitsmeister-app updaten om de nieuwe weergave te zien.

Reacties

 • Sanne heeft op 29 november 2023 geschreven:

  Als je je telefoon landscape gebruikt, is de informatie op het scherm van wat komen gaat op de weg verdwenen. Vind ik persoonlijk jammer, met de oude versie kon ik beter/tijdiger anticiperen op wat komen gaat.

  Reageer
 • MrMarcie heeft op 17 november 2023 geschreven:

  De snelheid word op een overlay getoond, heel duidelijk, Maar als je te hard rijd zijn het rode letters in een zwart vlak. Onleesbaar als je 40+ bent. Dat zou je moeten (kunnen) aanpassen naar geel bijvoorbeeld.

  Reageer
 • Micholt73 heeft op 15 november 2023 geschreven:

  Ik mis de groene en rode smiley voor de snelheid.

  Reageer
 • Paco heeft op 15 november 2023 geschreven:

  Echt een super app. Moest ff wennen aan het nieuwe uiterlijk maar het is inderdaad duidelijker.

  Reageer

Geef een reactie

(verplicht)

Meer van TopGear